De Boeg

De Boeg is al jaren een begrip in Wijk bij Duurstede. Waar het voorheen een onderdeel van Abrona was, valt De Boeg nu onder De Wijkse Loods. In eerste instantie is De Boeg er voor kinderen uit kwetsbare gezinnen. In de weekenden en vakanties kan hier gelogeerd worden en daarnaast is De Boeg een buitenschoolse opvang. De Boeg is een huiselijk ingericht dubbel woonhuis met drie samengevoegde woonlagen. Naast een zestal slaapkamers en twee badkamers is er in het huis veel aandacht besteed aan diverse ontspanningsruimtes.

Bijna-thuis-voorziening
De Boeg is een bijna-thuis-voorziening voor aanvankelijk kinderen in de gemeente Wijk bij Duurstede. Het doel is om hen te helpen beter en langer in de Wijkse samenleving te wonen en leven. Bijna-thuis betekent bij De Boeg een huiselijk en gezellig ingericht huis en niet in de laatste plaats een veilig huis. Qua bezigheden heb je het bijvoorbeeld over gezamenlijk koken en eten en momenten van rust en persoonlijke aandacht. Bij de opvang van kinderen kunnen ook de ouders een rol krijgen als dat de structuur van het leven van het kind en/of ouder kan versterken. Tenslotte betekent bijna-thuis bij De Boeg ook deelnemen aan bijvoorbeeld sportclubs, jeugdclubs of andere activiteiten.

Praktisch
Van maandag tot en met vrijdag van 14.30 – 19.00 uur is er buitenschoolse opvang op De Boeg. In de weekenden wordt er in groepjes gelogeerd, vanaf vrijdagmiddag uit school tot en met zondag begin van de avond en in de vakantieperiodes. Er is één professionele begeleider op maximaal vier kinderen. Verder zijn er vele vrijwilligers die op diverse vlakken ondersteuning bieden.